flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Гайсинському районному суді Вінницької області проведено "День відкритих дверей" для школярів.

16 травня 2023, 10:23

15 травня 2023 року у Гайсинському районному суді Вінницької області відбулася зустріч працівників суду із учнями 8 та 9 класів  ЗЗСО I-III ст.№3 м. Гайсин в рамках заходу «Дня відкритих дверей у суді».

Програма проведення «Дня відкритих дверей» включала в себе екскурсію приміщенням суду: огляд робочих кабінетів, залів судових засідань, стендів з інформацією, ознайомлення з діяльністю суду, роботою суддів, працівників апарату суду, а також доповідь про судові реформи та нововведення у законодавстві з питань судоустрою та участь у судовому засіданні.

Даний захід провела керівник апарату суду Лариса Пелюшко, яка стисло  ознайомила учасників заходу з діяльністю суду та інноваційними підходами до роботи, а також зазначила, що проведення таких заходів позитивно впливає на формування правосвідомості громадян та рівня довіри до суду.

         Ознайомлення з роботою суду  розпочалося з  канцелярії  суду,  де присутні  дізналися  про  реєстрацію,  рух документів, що надходять до суду  та  порядок  роботи  з  ними  в  програмі  Д-3; порядок реєстрації справ різних категорій; порядок ведення обліково–статистичних карток; порядок звернення до виконання судових рішень. Також у доступній для учнів формі було роз’яснено  порядок  надання  та  отримання інформації; порядок звернення до суду; про що слід пам`ятати під час перебування в суді; як поводити себе під час слухання справи; які існують негативні  наслідки порушення правил поведінки в  суді.

            Учні мали можливість ставити питання, які їх цікавили, на що отримали обґрунтовані відповіді. В кінці зустрічі зробили колективне фото на пам’ять.

           Також учні 8 та 9 класів  ЗЗСО I-III ст.№3 м. Гайсин  побували на розгляді кримінального провадження під головуванням судді Швидкого О.В.